Vizija


ThE OnLY ThInG YoU hAVe tO KnOW -
YOu mUSt PrEpARe YoURsELF tO GO
ThE BOrN oF PSYcHEdELIc BLoOm
WiLL BE TwO dAyS BEfORe FuLL MOoN...

...

Gaja...
Tai pasakojimas apie Žemę,
Apie Ugnį ir Vandenį,
Apie tai, ką žinojom, tik pamiršom,
Apie tai, kur keliaujame,
Apie tai, kas esame, ir kuo nesame,
Tai kvietimas visiems geros valios žmonėms susirinkti kartu švęsti gyvenimo,
Šokti džiaugsmo šokio,
Kurti ir dalintis,
Prisiminti, kad esam viena šeima,
Ir išgirsti viską, ką mums ketina papasakoti...

...

Žodis „Gaja“ reiškia Žemės Dvasią, Žemės gyvybę, neatsiejamą nuo savaime esančio žmogaus. Tai tarsi gyvybės šaltinis, į kurį, įleidę savo šaknis, galime pasisemti ramybės, tikrumo, stiprybės.

Gaia sąskrydis yra didelė visuma to, kas kyla iš sielos gelmių, pasireiškianti per šokį, muziką, žodį, kūrybą, sinchronizaciją, nematomais ir matomais saitais susijusi su Žeme, Gamta, Gyvata ir kiekvienu iš mūsų. Gaia – tai dar viena galimybė pamatyti realybę tokią, kokia ji yra, galimybė tiesiog pabūti, pasidžiaugti, švęsti. Pagalvokime apie ryšį Žemė – žmogus, žmogus - Žemė... Tai juk nedaloma vienuma. Būkime atviri suvokimui, pabūkime, pasisemkime išminties, atnaujinkime savo dvasines jėgas... Laikas nelaukia...

Gaia sąskrydis – visiškai idėjinis renginys, vykstantis viename iš nuostabiųjų Lietuvos miškų, pilnas meilės ir paprastumo, vedamas idėjos šviesti žmones. Gaia kyla mūsų visų širdyse ir vyksta tik todėl, kad turi įvykti. Gaia – tarsi vaikų sambūris. Vaikų, stovinčių atviromis širdimis prieš „Pacha Mama“, prieš Motiną Žemę ir jos dieviškumą, ir sakančių – „Štai mes“... Esantys greta kitokių gyvybės formų, išreiškiantys save per šokio ritualą, sąmoningai einantys ten, kur turime nueiti.