Artotekos menų erdvė

ARToteka – tai interaktyvi meno erdvė jūsų saviraiškai ir kūrybai. Čia pildosi jūsų slapčiausios svajonės ir norai bei atsiskleidžia talentai.

ARTotekos tikslas - suvienyti žmones, kurie svajojo, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių, ar laiko stokos nespėjo savyje atrasti kūrybinės gyslelės, arba nujaučia, kad galėtų kurti ir norėtų pabandyti, bet nežino kaip, kur ir su kuo tai gali padaryti.

Filmo “Between the Folds“ peržiūra

Žiūrėsime JAV režisierės Vanessos Gloud filmą „Between the Folds“ (liet. „Tarp lenkimų“) apie origami – popieriaus lankstymo meną (trukmė 56 min. / anglų kalba)

Plačiau...

Origami užsiėmimas

Užsiėmimo metu susipažinsite su origami menu, išgirsite įdomių, įkvepiančių istorijų apie Japonus, Samurajus, o besiklausant – išlankstysite legendomis apipintus gyvius ar daiktus, taip materializuodami papasakotas legendas.

Plačiau...

Nuotaikų lėlių dirbtuvės 

Lipdysite savo „nuotaikos lėlę“ :) Piktą ar linksmą, su ausytėmis ar be ausyčių, su plaukais ar be plaukų, panašią i lėlę ar visai nepanašią..:) Darant tokią lėlę reikia susikaupti, pagauti vieną savo nuotaiką ir ją tuoj pat užfiksuoti.

Plačiau...

Rankų darbo aitvarų dirbtuvės

Susitikimo metu išgirsite daug įdomių pasakojimų apie aitvarus, jų kilmę ir raidos subtilybes, diskutuosite apie aitvarų reikšmę ir poveikį žmogui. Patys pasigaminsite aitvarą ir jį prisijaukinsite, o paskui ir išbandysite. Šis susitikimas – kūrybos, gamybos ir ramybės oazė, o paleistas į dangų aitvaras – sugalvoto noro išsipildymas:)

Plačiau...

Perkusijos ir ritmo užsiėmimas

tl_files/img/articles/artoteka/perkusija.jpgRitmas, muzika, improvizacija ir negirdėtų garsų pasaulis - jums ir su jumis. Tai užsiėmimas, skirtas jūsų kūrybai ir saviraiškai. Susipažinsite su įvairiais perkusiniais instrumentais: idiofonais, membranofonais, drauge išmoksite muzikinius pradmenis bei atliksite įvairiausius ritminius pratimus...

Plačiau...