Moters galios pažadinimas per deivės šokį su Kaouthar

Visas moteris ir merginas kviečiame į susitikimą su neeiline asmenybe, charizmatiška ir spinduliuojančia moterimi – Kaouthar Darmoni. Ši moteris nepalieka abejingų – per judesį, per tekėjimą, per Rytų šokį, ji mums padeda dar geriau pažinti savo prigimtį, suvokti ir atskleisti moterišką savimonę, išgirsti save, prikelti Deivę kiekvienoje moteryje…

Susitikimo metu kalbėsime, šoksime, dalinsimės, atversim savyje naujas erdves.

 

 

Trumpai apie Kaouthar

„Moteris turi mokytis vedimo iš įsčių. Perkelti dėmesį nuo galvos į pilvą, nuo proto į kūną. Moteris privalo išmokti skaityti signalus ir pasitikėti jais. Kitaip ji niekada neatskirs intuicijos nuo tų mažų, baikščių balsų savo galvoje.“

„Aš šoku, todėl aš esu.“

„Pasiduoti, tai prabanga, kurios mes moterys, negalime sau leisti. Mes privalome kovoti, tai mūsų pareiga – pakeisti sistemą iš vidaus.“

Kaouthar Darmoni gimė ir užaugo arabų – musulmonų kultūroje, Tunise, Šiaurės Afrikoje. Siekdama pakeisti moterų pasaulį ji išvyko į Vakarus, kuriuose įgijo Lyčių Studijų docentės laipsnį.

Nusivylusi studijomis, kuriose „dominavo vakarietiškas feminizmas“, moterimis verčiantis aukomis ir vyrų kopijomis, ji įkūrė ir vadovauja „Moteriško kapitalo ir Deivės Šokio“ (Kaouthar Feminine Capital & Goddess Belly Dance) studijai Amsterdame, kurioje įgalina moteris atskleisti savo galias mokydama vieno seniausių moterų ritualo „Deivės pilvo“ šokio.

Ji nuolat kviečiama į didžiąsias konferencijas, televiziją, radiją ir internetines programas. Ja domisi žymiausi pasaulio laikraščiai ir žurnalai. Kaouthar taip pat veda seminarus ir skaito lekcijas apie Moteris ir aktyviai palaiko moterų judėjimus visame pasaulyje.

Kaouthar Darmoni apie moteris ir jų įgalinimą per šokį

„Aš noriu palaikyti ir paspartinti moteriškos savimonės atsivėrimą. Aš noriu įgalinti moteris per šokį. Aš naudoju šį instrumentą (Deivės pilvo šokį), kaip seniausią moterų ritualą pasaulyje (maždaug 4000 metų senumo, Mesopotamija), jis originaliai vadinamas ‘Raqsat al Wilada’ (Gimimo šokis) arba ‘Raqsat al Ilaha’ (Deivės Šokis).

<…>

„Rytų šokis nėra suprastas. Tuo laiku, Mesopotamijoje, visuomenė buvo matriarchalinė ir žmonės nežinojo apie Dievą, jie žinojo tik Deivę, o Rytų šokis buvo šios dimensijos dievybės šventimo forma, kuri, tuo metu buvo manoma, yra kiekvienoje moteryje, nes kiekviena moteris yra įgali duoti gyvenimą, moteriškumą. Tai buvo odė moteriškumui, štai kaip prasidėjo Rytų šokis.

Tai šokis, kuris leido moteriai susisiekti su savo vidine galia, pirmine moteriška stiprybe, kad galėtų jas naudoti savo darbe ir visuomenės, kurioje gyveno, valdymui. Tai buvo solidarumo šokis, kur moterys susitikdavo, linksminosi ir bendraudavo. Tai buvo moteriškas energijos valdymo būdas. Tai svarbu – moterys turėjo galią.”

 

www.kaouthar.com facebook.com/kaouthar.darmoni