VEDLYS

Pasiruošimas

Atsivežkite gerą nuotaiką, pozityvias mintis ir atviras širdis. Atsivežkite savo brangiausius žmones. Pasirūpinkite, kad būtų jauku ir šilta. Nepamirškite palapinės, kilimėlio, miegmaišio, natūralių priemonių nuo vabzdžių ir žibintuvėlio :) Atsivežkite įvairių mielų daikčiukų, muzikos insrumentų, kurių, jūsų manymu, gali prireikti.

Geriamas vanduo

Renginio vietoje geriamo vandens šaltinio, trykštančio iš žemės gelmių, nėra. Tačiau yra šaltiniuotas upeliukas, kurio vanduo, anot ten gyvenančių žmonių, yra ištirtas ir tinkamas gerti, tad norintys gali gerti ir upeliuko vandenį. Taip pat mes pasirūpinsime ir atvešime geriamo vandens, kurio visada bus galima gauti tam tikrose vietose nemokamai.

Maistas

Renginio metu veiks kelios valgyklėlės: bus galima paskanauti nuostabiai gardžių, gerai subalansuotų, sveikų vegetariškų ir veganiškų patieklų, rankų darbo saldumynų, naminės duonos. Žaliavalgių kampelyje galėsite paskanauti sveiku žaliu gyvu maistu. Viskas bus gaminama su didele meile, iš kiek įmanoma sveikesnių ekologiškų produktų. Jus turite rūpintis savo dvasia, taip pat – rūpintis savo kūnu. Būkite sau geri :)


VAIKAI

Vaikai Gaia šventėje yra labai laukiami!
Mažiesiems dalyviams nusimato daug linksmybių (daugiau informacijos netrukus).
Be to, renginio vietoje yra negilus, draugiškas vaikams, paplūdimys.. :)

Vaikai iki 12m. (imtinai) įleidžiami nemokamai.

Norintiems IŠVENGTI NAKTINĖS MUZIKOS, BUS GALIMA APSISTOTI ŠEIMŲ KEMPINGE maždaug už 1,5km.


ŠVARA

Švaros (ekologijos) klausimas yra labai svarbus. Būkite atsakingi už savo elgesį. Tegu kiekvienas jūsų veiksmas būna sąmoningas. Būkite dėkingi. Leiskite Žemei pajausti jūsų meilės prisilietimą :)

Šokio ritualo erdvė

RŪPINKITĖS ŠOKIŲ AIKŠTELE KAIP SAVO NAMAIS, KAIP ŠVENTOVE. Jeigu akis užkliūna už kokios nors šiukšlelės – pakelkite ją. Tavo prisidėjimas, tavo įnašas yra labai svarbūs.

ŠOKIO ERDVĖJE – NERŪKOMA. Tegu energija laisvai sklinda, kur panorėjus – netrukdyk jai. Jeigu rūkymas yra neišvengiamas – prašome tai daryti už aikštelės ribų.

Šokio vieta yra ritualo erdvė, į kurią turėtum ateiti atviru Protu ir Širdimi. Pajausk Motiną Žemę, pajausk Dangų. Tiesiog leisk tėkmei tekėti.

Ritualinė ugnis

Gerbk Ugnį. Ji galinga, švari ir valanti. Prižiūrimas ritualinis laužas bus įžiebtas atidarymo metu ir degs iki renginio pabaigos. Niekada nemeskite į ugnį šiukšlės ar nuorūkos!

Plastikas

Pagalvokite apie alternatyvius pakavimo būdus: naudokite kartonines dėžes, įvairius pintus, medžiaginius krepšelius ir pan.

KUO MAŽIAU PLASTIKINIŲ MAIŠELIŲ! TRUPUTĮ PASISTENKITE!

Jeigu matote besimėtančią plastikinę šiukšlę – ją pakelkite. Nelikite abejingi. Pats laikas pasirūpinti savimi ir gamta. Vieną dieną jum bus už tai atlyginta.

Maistas festivalio metu bus patiekiamas natūralaus cukranendrių pluošto induose, gėrimai pilami į suyrančius popierinius ir permatomus krakmolinius puodelius, naudosime ekologiškus šiaudelius. Visi indeliai yra draugiški gamtai ir greitai susikompostuoja:)

Atsineškite savo indus – maistą gausite pigiau!

Rūšiavimas perdirbimui

Labai prašome PLASTIKĄ, POPIERIŲ ir SKARDINES, jei tokių atsirastų, mesti į tam tiksliui specialiai įrengtas šiukšliadėžes. Atsižvelkite į tai labai rimtai. Jūs esate gamtos dalis – nepalikite po savęs jokių industrijos pėdsakų.

Stiklas

Jei atsivežėte stiklinės taros – būkite ypatingai dėmesingi: stiklo šukės kelia miško gaisro ir susižeidimo grėsmę.

Nuorūkos

Jeigu jūs vis dėlto rūkote, nuorūkoms susidėti naudokite nešiojamas pelenines, kurios bus dalinamos prie vartų.
NENUMESKITE NUORŪKOS ANT ŽEMĖS. Žemė – šventa. Ji jus nešioja visa jūsų gyvenimą :)

Higiena

Stenkitės vengti sintetiniu pagrindu pagamintų prausimosi priemonių. Niekada jų nevartokite ežeruose, upėse, kituose vandens telkiniuose. Jeigu vis dėlto yra būtinybė nusiprausti su muilu – naudokite ekologiškas, kuo natūralesnes priemones, kuriomis mus aprūpina pati gamta. Atminkite, kad minkštas paviršinis telkinių vanduo geriausiai pasirūpins jūsų kūnu.

PRIEMONĖS NUO UODŲ

Uodams atbaidyti yra daug natūralių būdų. Pabandykite šviežią citriną, natūralius smilkalus, laužo dūmus, natūralius eterinius aliejus, degutą. Uodai labai nemėgsta citrinžolės ir gvazdikėlių kvapo. Tačiau geriausiai juos ignoruoti – tai tikrai padeda:)

Laužai

Būkite ypatingai atidūs!!! Vasaros metu miškai yra ypatingai sausi.
LAUŽAVIETĖS GRIEŽTAI DRAUDŽIAMOS MIŠKE IR ANT SAMANŲ. Be to, kad samanos dažnai būna itin sausos, jos dar yra ir minkštas gyvas kilimas. Jūs gi niekada nekuriate laužo ant kilimo namuose :)
Darykite tai tik numatytose vietose.

Mašinos ir kemperiai

Būtinai paimkite pakeleivių!
Jūs turėsite palikti mašiną specialioje stovėjimo aikštelėje, esančioje prie įvažiavimo į renginį. Kemperiai gali būti statomi arčiau tam skirtoje pamiškėje įsigijus leidimą.
Statyti automobilius ant miško paklotės – griežtai draudžiama!


SVAIGALAI

Šventės metu ALKOHOLIS ir KVAIŠALAI YRA NEPAGEIDAUJAMI !!!

Alkoholis, kaip žeminantis sąmonę, slopinantis gilesnę pajautą, intuiciją, telepatiją ir kitas prigimtines žmogaus galias, yra nesuderinamas su sambūrio tikslais.

Svaigalai, kuriuos vartojate, veikia ne tik jus – jūsų elgesys ir sukuriama atmosfera daro įtaką ir aplink esantiems, todėl labai prašome viso šito vengti.