Lopšinės bei žaidinimai

Esu Rūta Vyšnia. Skambu aš tradicinėm dainom, sutartinėm, upėm ir paukštėm. Šiuo metu auginu mažutį sūnaitėlį ir žaidinu jį, visaip boviju, lopšines lyliutes dainuoju. Kviečiu tėvelius su manimi kartu pasimokyti tradicinių lietuvių liaudies žaidinimų ir lopšinių bei sukurti savo lopšinę mylimam vaikeliui. Juk lopšinė iš mylinčios širdies yra pati didžiausia dovana mažyliui. Ji tarsi tiltas į tą gilų, artimą ir augantį kasdien mažylio ir jūsų ryšį.

Žaidinimai yra tradiciniai kūrinėliai, skirti mažyliui pažaidinti, pamyluoti, pajodinėti, pakutinėti. Nuo žaidimų šie kūrinėliai skiriasi tuo, kad vaikelis žaidžia ne savarankiškai, bet yra meiliai žaidinamas. Taigi, kviečiu ateit su mažyliais ir pasimokysim šių kūrinėlių, pasupsim, pakutensim, pamyluosim ligi mėlyno dangaus!

Lopšines skirtos užliūliuoti, užmigdyti ir saugiai palydėti į ramų miegelį mažylį. Visų tautų tradicijose mamos kurdavo ir migdydamos švelniai dainuodavo savo vaikeliams. Kviečiu pasimokyti tradicinių lietuvių liaudies lopšinių ir sukurti savą lopšinę. Tegu miegelis atkeliauja... Čiūčia liūlia, mik vaikeli...