Labirintas


Nuo senų laikų labirintai buvo naudojami įvairių energijų srautų sąveikai harmonizuoti. Srautų, tokių kaip kosmoso, šviesos, magnetiniai ir informaciniai srautai. 

Labirinto įtaka remiasi pagrindinių geometrinių struktūrų, tokių kaip kryžius, spiralė, žvaigždė ir kitų teigiamu poveikiu supančiai aplinkai ir visoms joje esančioms gyvoms būtybėms. Klasikinio labirinto struktūra turi savyje visas anksčiau paminėtas geometrines formas, kurios atspindi Visatos atsiradimą ir vystymąsi. Struktūra aptinkama visuose lygiuose nuo moliusko kriauklės iki žvaigždžių spiečių ir žmogaus smegenų. Apie labirintus byloja įvairių tautų mitai, pasakos, legendos, kuriuose didvyriai patirdavo virsmą ir dvasinį augimą keliaudami pažinimo keliais.

Galimi labirinto poveikio praktinio panaudojimo būdai yra pakankamai akivaizdūs ir plačiai naudojami daugelyje šalių. Labirintų simbolika buvo plačiai naudojama piniginiuose ženkluose, audinių raštuose, papuošaluose, buities rakanduose

Ekologinės paskirties labirintas naudojamas pasirinktos vietovės šviesos, informacinių, magnetinių ir kitų laukų (srautų) sąveikai suderinti. Tuo pačiu atstatoma jos pilnavertė energijų cirkuliacija. Harmonizuojama visų stichijų - vandens, žemės, oro, ugnies ir eterio sąveika, išsklaidomi negatyvūs psichotroniniai sūkuriai. Šiuo metu įvairiose pasaulio šalyse yra vykdomi tarptautiniai ekologiniai projektai, naudojantys teigiamą labirintų poveikį gamtai. Tokius projektus vykdo JAV, Latvija, Lenkija, Škotija, Rusija ir kitos šalys.

Kelionė ezoteriniu labirintu – tai galimybė giliai pasinerti į savo esmę, susitikti su savo aukščiausiuoju “Aš”, išryškinti savo tikslus ir uždavinius, suaktyvinti kūrybines galias, išplėsti suvokimo ribas. Šiame labirinte vyksta vidinis įvairių dvasinių tradicijų patirties ir savo unikalumo bei vientisumo su supančiu pasauliu išgyvenimas.

Go back