Žaliavalgystė

Žaliavalgystė – tai toks mitybos būdas, kuomet valgomas termiškai neapdorotas gyvas maistas. Sužinosite, kokie produktai šarmina , rūgština mūsų organizmus. Kodėl tai svarbu ir kaip tai susiję su mūsų organizmo mikroflora, savijauta, sveikata ir dvasinė pusiausvyra.

Plačiau...

Žolininkystė (J. Balvočiūtė)

Žolynai, žolynėliai... Kalbasi, gydo, padeda, kvepia.. Sužinosite kaip ir kada vaistažoles surinkti, kaip išdžiovinti ir paruošti aromatingas gydančias arbatas. 

Gamtinė žemdirbystė

Gamtinė žemdirbystė - tai toks ūkininkavimo būdas, kai nenaudojamas joks dirvos įdirbimas, o remiamasi natūraliai vykstančiais dirvodaros procesais. Seminaro metu išmoksite tokios daržininkystės pradmenų :)

Plačiau...

Ekologiška statyba iš šiaudų ir kanapių

tl_files/img/articles/paskaitoms/strawhouse.jpgKas nenorėtų gyventi šiltame, tvirtame ir natūralumu dvelkiančiame namuke, pastatytame savo rankomis? Kas gali būti natūraliau už šiaudą, kanapę, molį ar smėlį tiesiog paimtą iš po kojų?.. Natūralios statybos žiniomis dalinsis šiaudinių namų statybos pradininkas Lietuvoje Petras Devižis.

Kanapių pluošto panaudojimo galimybės

Kanapė taip plačiai paplitusi lietuvių tautosakoj, po truputį vėl atgyja buityje rankdarbiuose, maiste, medicinoje ir statyboje.

Šiaudų sodai

Tradiciniai kabantys šiaudų sodai lietuvių tautosakoje turi labai gilią prasmę. Tai - lietuviška mandala, įprasminanti tobulo pasaulio sukūrimo idėją. Kabantys sodai įkūnija žemę ir dangų, harmonizuoja mūsų namus ir mus pačius, suteikia kosminės energijos ir sakralinės ramybės. Jų tikslas – kaupti kosminę energiją ir ją atiduoti sėdintiesiems po sodais. Susipazinsite su naudojamomis figūromis, išmoksite juos pasidaryti.

Audimas, tradicinių juostų pynimas ir vijimas

Tradiciniais juostų audimo būdais Lietuvoje vis dar audžiama.  Mūsų kraštuose buvo paplitusios rinktinės, pintinės ir vytinės juostos, audžiamos iš lininių, vilnonių ar kanapinių siūlų. Su audimo būdais supažindis tautodailininkė, lietuvos tautinio paveldo puoselėtoja Asta Vandytė.


Lietuviškas senasis siuvinėjimas

Susipažinsite su simbolika, naudojama lietuvių rankdarbiuose. Sužinosite kas yra peltakiavimas, baltoji adinuke arba baltasis siuvinėjimas, susipažinsite su iįvairiomis siuvinėjimo technikomis bei ornamentais.

Žalvario juvelyrika

Galėsite susukti sau žalvarinį baltišką žiedą ar kitą kokį papuošalą. Jums padės juvelyras Martynas.

 

Rankų darbo aitvarų dirbtuvės (Artoteka)

Susitikimo metu išgirsite daug įdomių pasakojimų apie aitvarus, jų kilmę ir raidos subtilybes, diskutuosite apie aitvarų reikšmę ir poveikį žmogui. Patys pasigaminsite aitvarą ir jį prisijaukinsite, o paskui ir išbandysite. Šis susitikimas – kūrybos, gamybos ir ramybės oazė, o paleistas į dangų aitvaras – sugalvoto noro išsipildymas:)

Nuotaikų lėlių dirbtuvės (Artoteka)

Lipdysite savo „nuotaikos lėlę“ :) Piktą ar linksmą, su ausytėmis ar be ausyčių, su plaukais ar be plaukų, panašią i lėlę ar visai nepanašią..:) Darant tokią lėlę reikia susikaupti, pagauti vieną savo nuotaiką ir ją tuoj pat užfiksuoti.

Plačiau...

Origami užsiėmimas (Artoteka)

Užsiėmimo metu susipažinsite su origami menu, išgirsite įdomių, įkvepiančių istorijų apie Japonus, Samurajus, o besiklausant – išlankstysite legendomis apipintus gyvius ar daiktus, taip materializuodami papasakotas legendas.

Plačiau...

Kaleidoskopas (Artoteka)

Paidarykite sau spalvingą kaleidoskopą, kuris visada sudės napakartojamą spalvų ir figūrų derinį.

 

Perkusijos ir ritmo užsiėmimas

Ritmas, muzika, improvizacija ir negirdėtų garsų pasaulis - jums ir su jumis. Tai užsiėmimas, skirtas jūsų kūrybai ir saviraiškai. Susipažinsite su įvairiais perkusiniais instrumentais: idiofonais, membranofonais, drauge išmoksite muzikinius pradmenis bei atliksite įvairiausius ritminius pratimus... Veda Tomas Dobrovolskis.

Keramikos dirbtuvės

tl_files/img/articles/paskaitoms/keramika.jpgKeramikos dirbtuvės kviečia didelius ir mažus paminkyti molio, nustebinti save savo pačių kūrybingumu. Darbus bus galima išdegti veliau. Dirbtuvėlės veiks tiek šeštadienį, tiek sekmadienį.

Sapnų gaudyklės

Sapnų gaudyklė - tai Amerikos Indėnų apsauginis talismanas, kurį jie kabindavo virš lovų siekdami atbaidyti blogus sapnus ir privilioti gerus.  Sužinosite sapnų gaudyklių atsiradimo istoriją, išmoksite pynimo elementų ir subtilybių, susikusdite savo sapnų gaudyklę.

Mandalų pynimas

Ojos de Dios Šiaurės Amerikos indienų mandalos tai - savotiški pasaulio paveikslai, išreiškiantys vidinį žmogaus pasaulį. Senovėje Indėnai į šiuos pintus kūrinius sutalpindavo ištisus pasakojimus ir vaizdinius. Dirbtuvėlėse sužinosite daugiau apie jų reikšmę, išmoksit pynimo ornamentų, spalvų, mazgų jungimo technikų, susikursite SAVO mandalą.

Žongliravimo dirbtuvės

tl_files/img/articles/paskaitoms/zongliravimas.jpgPaskaita "Žongliravimo istorija", supažindinimas su įvairiausiais žongliravimo įrankiais, pamokėlės, pasirodymai bei galimybė pačiam pasigaminti žongliravimo instrumentus ir išmokti juos valdyti... :)
Antigravitacija