Ekologija


Ekologijos klausimas yra labai labai svarbus. Būkite atsakingi už savo elgesį. Tegu kiekvienas jūsų veiksmas būna sąmoningas. Leiskite Žemei pajausti jūsų meilės prisilietimą :)

PLASTIKAS

Pagalvokite apie alternatyvius pakavimo būdus: naudokite kartonines dėžes, įvairius pintus, medžiaginius krepšelius ir pan. Kuo mažiau plastikinių maišelių! Jeigu matote besimėtančią plastikinę šiukšlę – ją pakelkite. Nelikite abejingi. Pats laikas pasirūpinti savimi ir gamta. Vieną dieną jum bus už tai atlyginta.

Visas maistas festivalio metu bus pateikiamas tik natūralaus cukranendrių pluošto dubenėliuose, gėrimai pilami į suirančius popierinius ir krakmolinius indelius, todėl į jūsų organizmą nepateks jokie bisfenoliai ir kitokios nuodingos medžiagos. Visi indeliai yra draugiški gamtai ir greitai susikompostuoja:)

Taip pat atvykę į renginį gausite greitai suyrančių šiukšlių maišų.

STIKLAS

Stiklo tara yra draudžiama.

ATLIEKŲ RŪŠIAVIMAS PERDIRBIMUI

Labai prašome plastiką ir skardines, jei tokių atsirastų, mesti į tam tiksliui specialiai įrengtus konteinerius ar šiukšliadėžes. Atsižvelkite į tai labai rimtai. Gerbkite gamta ir nepalikite po savęs jokių industrijos pėdsakų.

ŠOKIO RITUALO ERDVĖ

Rūpinkitės savo šokių aikštele kaip savo namais, kaip savo šventove. Jeigu akis užkliūna užkokios nors šiukšlelės – pakelkite ją. Tavo prisidėjimas, tavo įnašas yra labai svarbūs.

Šokio erdvėje nerūkoma. Tegu energija laisvai sklinda, kur panorėjus – netrukdyk jai. Jeigu rūkymas yra neišvengiamas - ženk žingsnį ar du į šoną, kur nors į pakraštėlį, juk nebūtina to daryti viduryje aikštelės.

Šokio vieta yra ritualo erdvė, į kurią turėtum ateiti Atviru protu ir Širdimi. Pajausk Motiną Žemę, pajausk Dangų. Tiesiog leisk tėkmei tekėti.

NUORŪKOS

Jeigu jūs vis dėlto rūkote, nuorūkoms susidėti naudokite nešiojamas pelenines, kurios bus dalinamos prie vartų. Nenumeskite nuorūkos ant žemės. Žemė – šventa. Ji jus nešioja visa jūsų gyvenimą :)

HIGIENA

Stenkitės vengti sintetiniu pagrindu pagamintų prausimosi priemonių. Niekada jų nevartokite ežeruose, upėse, kituose vandens telkiniuose. Jeigu vis dėlto yra būtinybė nusiprausti su muilu – naudokite ekologiškas, kuo natūralesnes priemones, kuriomis mus aprūpina pati gamta. Atminkite, kad minkštas paviršinis telkinių vanduo geriausiai pasirūpins jūsų kūnu.

PRIEMONĖS NUO UODŲ

Uodams atbaidyti yra daug natūralių būdų. Pabandykite šviežią citriną, natūralius smilkalus, laužo dūmus, natūralius eterinius aliejus. Arba uodus tiesiog ignoruokite – tai tikrai padeda:) Visko, ko jums reikia yra tiesiog aplink jus :)

LAUŽAI

Būkite ypatingai atidūs!!! Vasaros metu miškai yra ypatingai sausi. Laužavietės griežtai draudžiamos miške ar ant samanų . Be to, samanos yra minkštas gyvas kilimas. Jūs gi niekada nekuriate laužo ant kilimo namuose:) Darykite tai tik nurodytose vietose.

MAŠINOS

Paimkite pakeleivių!

Jūs turėsite palikti mašiną specialioje stovėjimo aikštelėje.